Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Raya2 Compress

Cahaya Ramadan Berlalu Pergi,

Cahaya Ramadan Berlalu Pergi,

Menyambut Tibanya Aidilfitri,

Ampun Maaf Segala Peri,

Semoga Ikatan Kekal Di Hati. 

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN

1 SYAWAL 1442H 

Dari Warga JPS KEDAHUser Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
MAKLUMAN!!!
KENYATAAN MAJLIS CABUTAN KERJA UNDI SECARA ONLINE FASA 1 NEGERI KEDAH DARUL AMAN TAHUN 2021.
Tawaran adalah dipelawa kepada Kontraktor-kontraktor di Negeri Kedah yang mempunyai Sijil Perolehan Kerja Kerajaan berdaftar dengan Lembaga Pembangunan Perindustrian Pembinaan Malaysia (CIDB) dan mempunyai Sijil Kontraktor Kerja Taraf Bumiputera daripada Pusat Khidmat Kontraktor (PKK) dalam Gred, Kategori dan Pengkhususan yang berkaitan dan telah berdaftar dengan Aplikasi iDAFTAR mulai 17 Januari sehingga 31 Mac 2021 untuk menyertai tawaran berikut:-
MAJLIS CABUTAN KERJA UNDI SECARA ONLINE FASA 1 NEGERI KEDAH DARUL AMAN TAHUN 2021
1. Majlis Cabutan Kerja Undi Secara Online Fasa 1 Negeri Kedah Darul Aman Tahun 2021 akan diadakan pada 28 Februari 2021 dan 1 Mac 2021 bertempat di Dewan Perbendaharaan, Pejabat Kewangan dan Perbendaharaan Negeri Kedah , Aras 3, Blok E, Wisma Darul Aman. Bagi kontraktor-kontraktor yang telah berdaftar dan membuat bayaran melalui sistem Pendaftaran Kontraktor / Pembekal / Firma Perunding secara atas talian (Aplikasi iDAFTAR) adalah layak untuk memasuki kerja undi ini. Tarikh iklan adalah pada 21 Februari hingga 23 Februari 2021. Anda diminta untuk log masuk ke dalam Aplikasi iDAFTAR dan pilih butang “KERJA UNDI” pada 23hb Februari 2021, jam 12.01 Pagi hingga 11.59 Malam dan bayaran tambahan akan dikenakan sebanyak RM 10.00. Mana-mana kontraktor yang belum berdaftar dengan Aplikasi iDAFTAR hendaklah mendaftar terlebih dahulu melalui url: http://idaftar.kedah.gov.my. Sila rujuk Panduan Pengguna terlebih dahulu dengan teliti sebelum mendaftar.
2. Tarikh dan Masa bagi Cabutan Undi Secara Online adalah seperti ketetapan berikut :-
Tarikh : 28 Februari 2021
Masa : 2.00 Petang
Tarikh : 1 Mac 2021
Masa : 8.00 Pagi
Tempat/URL : Facebook WARTA KEDAH melalui url:
Sumber : Kerajaan Negeri Kedah.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

 

pengarah1 web1

Bismillahi-rahmanirrahim

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan salam sejahtera.

Alhamdulillah, marilah kita bersama-sama memanjatkan kesyukuran kepada Allah SWT kerana kita diberi kesempatan untuk bersama-sama melangkah ke gerbang Tahun Baharu 2021. Saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan ribuan terima kasih kepada seluruh warga kerja Jabatan Pengairan Dan Saliran Negeri Kedah (JPS Kedah) yang telah berusaha dengan gigih dalam melaksanakan segala tugas dan tanggungjawab yang diamanahkan sepanjang tahun lalu. Selamat menyambut Tahun Baharu 2021 kepada seluruh warga kerja JPS Kedah.

Saban tahun kita menyambut tahun baharu dengan melakukan muhasabah untuk menilai kejayaan yang telah dicapai mahupun rintangan yang ditempuh. Mudah-mudahan kedatangan tahun 2021 ini, disambut dengan satu tekad dan dengan niat yang ikhlas untuk kita bekerja keras secara berpasukan dan semangat yang kental. Pada tahun ini, Jabatan akan melaksanakan pelbagai program dan berdoa supaya ALLAH S.W.T permudahkan semua perancangan kita.

Tahun 2020 merupakan tahun yang penuh bersejarah buat kita dengan pelbagai kejayaan dan kecemerlangan. Kejayaan kita dalam mencapai sasaran KPI yang telah ditetapkan adalah sesuatu yang amat membanggakan. Kita juga perlu menitikberatkan kod dan etika penjawat awam seperti kehadiran bertugas, ketepatan masa, tadbir urus dan budaya integrity dalam perkhidmatan.

Akhir kata saya mengucapkan SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BAHARU 2021 kepada semua warga JPS Kedah. Semoga tahun 2021 akan menjadikan kita seorang penjawat awam yang lebih cemerlang, berinovatif dan berdedikasi serta penuh tanggungjawab. Semoga dengan niat suci kita Allah akan membimbing kita mencapai kejayaan yang lebih cemerlang pada tahun 2021.

Sekian, Wassalam.

Ir. HAJI MD. KHUZAI BIN HUSSAIN, BCK.

Pengarah, Jabatan Pengairan dan Saliran Negeri Kedah Darul Aman


User Rating: 3 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar InactiveStar Inactive

Warganegara Malaysia yang berkelayakan adalah dipelawa untuk memohon bagi mengisi kekosongan jawatan dalam perkhidmatan Kerajaan Negeri Kedah Darul Aman (keutamaan akan diberikan kepada rakyat Negeri Kedah Darul Aman) seperti yang dinyatakan di bawah ini:-

  • JAWATAN                                     :     Pembantu Awam Gred H11
  • BIL KEKOSONGAN                     :     30         
  • KLASIFIKASI                               :     Kemahiran
  • KUMPULAN PERKHIDMATAN   :     Pelaksana

JADUAL GAJI :

GAJI MINIMUM

GAJI MAKSIMUM

KADAR KENAIKAN

GAJI TAHUNAN

RM 1,218.00

RM 2939.00

RM 80.00

KETERANGAN

  1. Pemohon-pemohon hendaklah memuat turun borang permohonan secara online (atas talian) dengan melayari Portal Jabatan Pengairan dan Saliran Negeri Kedah di laman sesawang www.didkedah.gov.my
  2. Syarat-syarat dan keterangan lanjut mengenai jawatan seperti di atas boleh dirujuk kepada iklan jawatan yang terdapat di portal tersebut.
  3. Tarikh iklan pada  : 01 Februari 2021
  4. Tarikh tutup permohonan pada :  15 Februari 2021 jam 12.00 tengahari.

Muat turun pada pautan di bawah

KLIK SINI UNTUK IKLAN : Iklan Jawatan Kosong
KLIK SINI UNTUK BORANG : Borang Jawatan Kosong

 


User Rating: 2 / 5

Star ActiveStar ActiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

MAJLIS PENYERAHAN PEJABAT CAWANGAN TAMAN LAUT, PENGURUSAN & PERLINDUNGAN SUMBER, JABATAN PERIKANAN NEGERI KEDAH DI KAMPUNG KELUNCOR, KUBANG ROTAN, KEDAH.

penyerahanpejabat1

penyerahanpejabat2


Subcategories

Jabatan Pengairan Dan Saliran
Negeri Kedah Darul Aman,
Tingkat 7, Bangunan Sultan Abdul Halim,
Jalan Sultan Badlishah,
05000, Alor Setar,
Kedah, Malaysia
Tel : +60 4-733 3433
Fax : +60 4-731 4011
Email : pro[at]didkedah[dot]gov[dot]my

Dasar Keselamatan
Dasar Privasi

Penafian
Bantuan
Peta Laman
Persetujuan Tahap Perkhidmatan (SLA)
Dasar Kerajaan

© Hak Cipta 2018.
Jabatan Pengairan dan Saliran Negeri Kedah Darul Aman

Paparan terbaik adalah dengan menggunakan Internet Explorer 11 dan Mozilla Firefox versi terkini ke atas dengan resolusi monitor 1024 x 768

Imbas QR Code di bawah untuk versi telefon pintar

QR didkedah 01

Masa Capaian : 0.45s | Maklumat portal ini telah dikemaskinikan pada : 12 Februari 2021